Hvordan gripe mulighetene og håndtere utfordringene som møter oss i tiden fremover? Hva er kjernekompetansen til sosionomer i sykehus og hvordan kan den utnyttes i større grad i helsevesenet? Hvilke perspektiver er sentrale for sykehussosionomens arbeid? 

Dette er tema på landskonferansen 21. og 22. november, på Scandic St. Olavs plass i Oslo. Det blir to spennende og innholdsrike dager med sentrale foredragsholdere fra både inn- og utland. 

Bli med på årets viktigste happening for sykehussosionomer i Norge. Meld deg på her! 
NB! Påmeldingsfrist er 23. oktober!

Programmet er under stadig utvikling og vi kan love to innholdsrike dager.

Se programmet her. (PDF, 185KB)

Så langt er vi så heldige å ha fått med oss noen av de fremste fagfolkene innen sosialt arbeid i somatiske sykehus, nemlig Knut Andersen, Una Stenberg, Malin Svärd, Monika Fjeldsgård og Lene Bjørgan. 

Knut AndersenKnut Andersen er klinisk sosionom, gruppeterapeut og har master i sosialfaglig arbeid med barn og unge. Knut arbeider fortiden ved VID høyskole som høyskolelektor og har blant annet har ansvar for en videreutdanning i sorgstøttearbeid, er tilknyttet Akershus Universitetssykehus, hvor han leder et prosjekt vedrørende sorgstøttearbeid i Ukraina. Knut har også en bistilling ved Universitetet i Oslo, Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging hvor han underviser i behandling av forlenget sorglidelse. Knut har 20 års erfaring i arbeidet med sorgstøtte, for det meste av tiden ved «Poliklinikk Sorgbehandling» ved Akershus Universitetssykehus. Han er leder av sorgstøttealliansen, et kompetansenettverk for fag- og likepersoner som møter etterlatte og pårørende.

Knut skal snakke om sorg og sorgstøtte. 

Una StenbergUna Stenberg har grunnutdanning som sosialarbeider, etterfulgt av klinisk videreutdanning med spesialisering innen sosialt arbeid med grupper, hovedfag i sosialt arbeid og helsevitenskap, samt doktorgrad innen sosialt arbeid og helse fra Medisinsk fakultet ved Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring med utøvende sosialt arbeid, særlig fra spesialisthelsetjenesten med oppgaver knyttet til utvikling av kurs, undervisning, grupper og veiledning av pasienter, pårørende og tjenesteytere. Hun leder flere forskningsprosjekter på helsekompetanse og mestring innen helsetjenesten. Una jobber i dag på Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser og Nasjonal kompetansetjeneste for læring og mestring innen helse.  

På konferansen vil hun holde et innlegg om betydningen av helsekompetanse og mestring, krydret med eksempler fra egen forskning og praksis. 

Malin SvärdMalin Svärd er sosialkurator og jobber i dag som Sektionschef for kuratorer,  PKL Ledare Solna & Huddinge, Akut reparativ medicin och intensivvård, Karolinska Universitetssjukhuset.

Hun kommer til oss for å holde foredrag om sosionomens rolle ved intensivavdelingen i Sverige

Monica Fjeldsgård og Lene BjørganLene Bjørgan er klinisk sosionom og jobber i dag i avdeling for barn- og unges psykiske helse på sykehus(S-BUP) OUS/Rikshospitalet. Hun har i tillegg til dette erfaring fra palliativt arbeid med barn og familier og barnevern. Lene har også en spesialisering innen blant annet kognitiv adferdsterapi. 

Monica Fjeldsgård er ledene klinisk sosionom på S-BUP, og har i tillegg til dette er fra lokal BUP, rus, voksenpsykiatri og barnevern. Hennes spesialisering er blant annet sped- og småbarns psykiske helse og hun ar også en master i psykisk helsearbeid. 

Lene og Monica skal sammen snakke om hvordan kliniske sosionomer møter barn og familier som er innlagt i somatisk sykehus.