Høringer
FO ønsker innspill fra tillitsvalgte og medlemmer om politiske saker som er ute på høring.
Klikk på saken du er opptatt av, og fyll ut kontaktskjemaet for å komme med dine innspill.
Vi håper vi hører fra deg.
Høringerssvar du kan påvirke
Besvarte høringer og politiske innspill
FOs høringssvar på forskrift om retningslinjer for videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge
FO har svart på høring om ny retningslinje for videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge.
FO har gitt innspill om revidert nasjonalbudsjett 2024 til Finanskomiteen
FO er fornøyd med at Regjeringen nå gir mer midler til helse, trygghet og sikkerhet. Budsjettet bidrar til å trygge velferd, og gir grunnlag for noe bedring på viktige områder. Men vi savner en større satsning på tiltak for aktiv fordelingspolitikk og tydeligere sosialpolitisk profil.
FO har svart på høring om nasjonal veileder om smerteklinikker
FO mener at smerteklinikkene kan dra god nytte av sosialfaglig kompetanse.
FOs innspill til rapporten Et jevnere utdanningsløp
Ei regjeringsoppnevnt «Ekspertgruppe» leverte i februar rapporten «Et jevnere utdanningsløp» med seks anbefalinger om hvordan barnehager, skoler og SFO kan bidra til at alle barn og unge får like muligheter i livet, uavhengig av den bakgrunnen de har.
FOs innspill til høring om forslag til endringer i konfliktrådsloven og straffeloven mv., strafferettslige reaksjoner for ungdom
Dette er den fjerde høringen knytta til ugdomsoppfølging og hvor de foreslår endringer. Det taler for at man burde ah en helthetlig gjennomgang av straffereaksjonene som er særlig egna for ungdom – inkludert samfunnstraff. FO støtter forslag om å øke adgangen til å kombinere ungdomsstraff med særvilkår og å styrke ettervernet for unge domfelte. FO støtter ikke forslaget om å øke adgangen til å kombinere ungdomsstraff med ubetinget fengsel eller åpne opp for at påtalemyndigheten får adgang til å føre vilkårsbrudd under ungdomsstraffen.
FOs innspill til høring om endring i straffegjennomføringsforskrift mv., gjennomføring av elektronisk kontroll ved varetekt og ungdomsstraff mv
Regjeringa foreslår en økt bruk av elektronisk kontroll. I den forbindelse foreslår de ny hjemmel om varetektsfengsling som oppholdspåbud med elektronisk kontroll og ny hjemmel for at domstolen ved brudd på vilkår ved ungdomsstraff kan beslutte fortsatt gjennomføring av ungdomsstraffen med vilkår om kontakt- og oppholdsrestriksjoner med elektronisk kontroll. De nye forslagene vil innebære et ytterligere press på friomsorgen.
Hva er en høring?
Høringene omhandler ofte lover, forskrifter, retningslinjer eller veiledere, og gir offentlig forvaltning mulighet til å innhente ulike synspunkter og opplysninger av betydning for behandling av og vedtak i en sak.
Hvordan jobber FO med høringer?
Hver høring blir vurdert på om den treffer FOs politikk- og interesseområder, og om den kan få betydning for medlemmer og deres arbeidshverdag. Det vektlegges å dekke et bredt spekter av temaer i høringsarbeidet, og at også særinteresser FO blir hørt. Noen særlige sentrale høringer sendes til relevante organisasjonsledd i FO, for å få innspill og synspunkter på hva FO skal mene. Det gir bedre beslutningsgrunnlag og godt forankrede standpunkter.
En del høringer avvises også hvert år på grunn av manglende relevans eller manglende kapasitet. Noen høringer blir besvart gjennom FOs hovedorganisasjon LO.
Høringsfrister blir gjerne tilpasset omfang av tiltaket og hvor viktig det er, og skal normalt være på tre måneder, og ikke mindre enn seks uker. Blir høringsfristen kort, gjør det forankringen av høringsarbeidet i FO vanskelig.