FO ga innspill om barn og unges psykiske helse
Stortingets helse- og omsorgskomite innviterte mandag til høring om Opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse (Prop. 121 S, 2018-19). Christian Wiik Kynsveen stilte opp på vegne av FO.
– Vi er bekymret for at tjenestene ikke er tilgjengelige nok for barn og ungdom med psykiske helseplager, og de er for fragmenterte. Selv om det finnes flere eksempler på gode tiltak skuffer dessverre tiltakene i planen fordi de ikke svarer godt nok på utfordringsbildet, og fordi de mangler forpliktende mål som kan evalueres, sa Wiik Kynsveen.
Tidlig innsats og tverrfaglighet
FO etterlyste tiltak for tidlig innsats og forebygging i barnehage og skole som tiltak i planen.
– Dette er unike arenaer for tidlig målrettet forebygging og avdekking av psykiske vansker. Tverrfaglighet er svært viktig når det gjelder dette, og våre medlemmer utgjør en viktig ressurs, sa Wiik Kynsveen.
Han la særlig vekt på FOs profesjoners særskilte kompetanse og kunnskap om hvordan psykososiale vansker oppstår, hva som kan dempe disse og forhindre at barns situasjon og utvikling påvirkes negativt.
– Her har vi mye å bidra med, uttalte Wiik Kynsveen.
Se mer: Videopptak av hele komitehøringen: Christian Wiik Kynsveen starter fra 2:33 og utover.
Se mer: Les innspillet til FO her.
Flere saker
Yrkesetikk – en sentral del av jobben
Yrkesetikken er en viktig del av profesjonsutøvelsen.
Fire grunner til at yrkesetikk er viktig for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere
Etisk refleksjon er viktig for faglige utvikling, spesielt for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere Her kan du lese om fire grunner til det.
Hvordan reflektere over praksis?
Som barnevernspedagog, sosionom, vernepleier eller velferdsviter, kan du støte på etiske dilemma i profejonsutøvelsen din. Vi har laget en sjekkliste som hjelpe deg med vurderingene.