Barnevernsansatte er kritisk personell
Lørdag ble det klart at ansatte i både statlig og kommunalt barnevern har arbeid som defineres som samfunnskritiske oppgaver. Regjeringen har bestemt at det må opprettholdes en minimumskapasitet i kommunalt og statlig barnevern.
LES MER: FOs anbefalinger til Helsedirektoratet
Det betyr at nøkkelpersonell i barnevernet skal få tilbud om skole og barnehage for egne barn under 12 år. Det betyr også at ansatte i barnevernet ikke kan bli omdisponert til andre funksjoner i kommunen som for eksempel helse og omsorg.
FO-lederen er fornøyd med at direktoratet har valgt å ta med seg innspillene og definert barnevernsansatte som kritisk personell.
LER REGJERINGENS BESLUTNING: Sårbare barn skal sikres
– Vi er fornøyde med at Regjeringen inviterte oss til dialog og lyttet til våre anbefalinger. Barnevernansatte står opp for tryggheten til barn og ungdom, derfor er det bare naturlig at de har fått status som kritisk personell. Det er viktig at de kan utføre jobben sin og beskytte dem som har behov for det, sier forbundsleder Mimmi Kvisvik.
Les også: – Jeg er glad for at vi nå har fått klarhet i at barnevernspersonell skal prioriteres
Flere saker
Yrkesetikk – en sentral del av jobben
Yrkesetikken er en viktig del av profesjonsutøvelsen.
Fire grunner til at yrkesetikk er viktig for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere
Etisk refleksjon er viktig for faglige utvikling, spesielt for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere Her kan du lese om fire grunner til det.
Hvordan reflektere over praksis?
Som barnevernspedagog, sosionom, vernepleier eller velferdsviter, kan du støte på etiske dilemma i profejonsutøvelsen din. Vi har laget en sjekkliste som hjelpe deg med vurderingene.