Dark Overlay

Arbeidslivskurs

sep
Radisson Blu Royal Garden Hotel, Kjøpmannsgt. 73, 7004 TRONDHEIM
  • (2. september)
  • (3. september)
  • (4. september)
  • (5. september)

Tillitsvalgtskurs om lønns- og arbeidsforhold i KS (kommune og fylkeskommune)

Dette fagforeningskurset har fokus på arbeidstakere sine rettigheter og plikter etter lov- og avtaleverk. Som deltaker vil du få kunnskap om FO som organisasjon, hva tillitsvalgtsrollen innebærer, hovedavtale, hovedtariffavtale, forhandlinger, arbeidstid, tilsettinger og stillingsvern. Kurset vil gi kunnskap om lover og avtaler som gjelder i arbeidslivet. Kurset er basert på forelesninger og plenumsdiskusjoner.

Kurset passer i hovedsak for tillitsvalgte i kommunesektoren, men tillitsvalgte fra andre tariffområder kan også delta. Medlemmer som ønsker å skolere seg for å kunne gå inn i verv på senere tidspunkt er også hjertelig velkommen. Det oppfordres til at flere tillitsvalgte/medlemmer fra samme kommune deltar på kurset. FO-hverdagen blir enklere når man er flere som sitter med samme kunnskap. Antall kursplasser er begrenset. Tillitsvalgte som ikke har deltatt tidligere, vil bli prioritert.

Kurset er gratis for FO-medlemmer. Kost og opphold dekkes av FO. Reiseutgifter dekkes etter billigste reisemåte. Det kan ytes støtte til barnetilsyn. Tillitsvalgte må søke om permisjon med lønn snarest under forutsetning om at du får plass. Hjemmel for søknaden er Hovedavtalen for KS, del B § 3-6. Dokumentert tapt arbeidsfortjeneste kan dekkes. Kurset går over 4 dager, og det forutsettes at man deltar på hele kurset.

Felles middag for alle kursdeltakere mandag umiddelbart etter kursdagens slutt.

Overnatting fra mandag til torsdag dekkes for de med mer enn 1 times reisevei. Det dekkes overnatting fra søndag for de som må reise før kl 07 mandag morgen. Sende mail om behov for overnatting fra søndag til trondelag@fo.no.

Kurspåmelding

Registreringen er lukket

Registrering for dette kurset ble lukket 18.08.2024