Fellesorganisasjonen

Min Side

Løsning i frontfaget. Partene enige om en ramme på 2,7 prosent

15 timer på overtid ble LO, YS og NHO enige om lønnsoppgjøret i frontfaget. Dermed er utgangspunktet for resten av årets lønnsoppgjør klart.
Løsning i frontfaget. Slik blir ramma for årets lønnsoppgjør

Ingen FO-medlemmer er direkte berørt av de såkalte av frontfagsforhandlingene mellom LO, YS og NHO. Likevel er ramma man kommer fram til her retningsgivende for alle andre lønnsoppgjør i Norge. Les mer om frontfaget og hva det betyr for din lønn her. 

Partene er enige om en ramme på 2,7 prosent. Det betyr at LO, YS og NHO har blitt enige om at det er lønnsøkningen landet tåler. Hva dette betyr for lønna til FOs medlemmer blir første klart senere i vår.

Les mer om resultatet på lo.no: LO utjevner forskjellene

Les mer hos Frifagbevegelse: LO og NHO er enige om årets lønnstillegg. Dette ble resultatet

SE OGSÅ: Hva er egentlig frontfagsmodellen? Du får svarene her

Tøffe forhandlinger

LO-leder Peggy Hessen Følsvik takket NHO-direktør Ole Erik Almlid og Riksmekler Mats Ruland for å komme til enighet.

– Det har vært svært tøffe forhandlinger. Til slutt la Riksmekleren fram en skisse vi kunne akseptere. Vi har fått et generelt tillegg pluss et lavlønnstilegg. Det har vært viktig for oss. Vi er fornøyd med å ha fått den profilen på oppgjøret. Det viktigste nå er å få landet i gang igjen. LO er en ansvarlig organisasjon. Selv om vi krevde 2,8 prosent, kan vi kan ikke ta landet ut i storstreik på grunn av 30 øre midt i en pandemi, sa LO-leder Peggy Hessen Følsvik da partene møtte pressen.

FO-leder Mimmi Kvisvik tar utfallet fra meklingen til etterretning.

– Jeg vil takke LOs forhandlingsdelegasjon med Peggy Hessen Følsvik i spissen. Det har vært krevende forhandlinger i en krevende situasjon for landet. Nå tar vi med oss ramma fra disse forhandlingene og skal jobbe hardt for et best mulig oppgjør for FOs medlemmer senere i vår, sier Kvisvik.

Hun understreker at ramma på 2,7 prosent ikke er resultatet for noen av FOs medlemmer. Datoene for når vi skal forhandle din lønn finner du her.

LES MER: Spent på årets lønnsoppgjør? Her er datoene du må merke deg

Les også i Fontene: Ansatte i offentlig sektor fikk minst i fjor. I år krever Mimmi Kvisvik at de blir blant lønnsvinnerne

Har du spørsmål om årets lønnsoppgjør kan du kontakte din tillitsvalgt eller FOs avdeling i ditt fylke.